Spelregels van Padel

Alles wat je moet weten over hoe padel gespeeld wordt

Welkom in de wereld van padel, de snel groeiende sport die elementen van tennis en squash combineert in een uniek en dynamisch spel. Of je nu een beginner bent of je vaardigheden wilt opfrissen, hier is alles wat je moet weten over hoe padel gespeeld wordt.

De baan

Een standaard padelbaan meet 10 bij 20 meter en is omgeven door wanden van glas en metalen hekken. De baan wordt door een net in twee gelijke delen verdeeld en heeft servicevakken aan beide zijden, vergelijkbaar met een tennisbaan.

Benodigdheden

Padel wordt gespeeld met een speciale padelracket, die geen snaren heeft maar een solide slagoppervlak met perforaties. De bal lijkt op een tennisbal, maar heeft iets minder druk.

Puntentelling

De puntentelling in padel is identiek aan die van tennis. Elke game telt punten van 15, 30, 40 en gamepunt. Een set wordt gewonnen door het team dat als eerste zes games wint, met een verschil van twee games. Als een set 6-6 bereikt, wordt een tiebreak gespeeld.

Service

De service moet onderhands gebeuren. De server laat de bal stuiten binnen het juiste servicevak en moet de bal onder heuphoogte raken. De service moet diagonaal over het net in het tegenoverliggende servicevak van de ontvanger gespeeld worden.

Spelverloop

De bal moet eerst in het veld van de tegenstander gespeeld worden voordat hij de wanden of het hek mag raken. Spelers kunnen de bal terugspelen voordat of nadat deze van een wand is gekaatst, maar de bal mag de grond niet meer dan één keer raken.

Uit Spel

Als de bal over de hekken slaat zonder het tegenoverliggende speelveld te raken, is het uit spel. Ook wanneer de bal het dak of objecten buiten de baan raakt, wordt het spel onderbroken en het punt toegekend aan de tegenstander.

Padel Strategie

Padel vereist behendigheid, snelle reflexen en tactisch inzicht. Spelers moeten vaak het spel lezen en anticiperen, met een sterke nadruk op netwerk en teamwork.

De volledige padel ervaring in Limburg

Klaar om je padelvaardigheden te laten zien en een geweldige tijd te hebben? Huur nu een padelbaan bij ons en daag je vrienden, familie of collega's uit voor een spannend spel padel! Of je nu een doorgewinterde speler bent of voor het eerst een racket oppakt, onze goed onderhouden banen bieden de perfecte omgeving voor plezier en competitie.

Padel Addiction

Impressie

Onze padelclub

Club evenementen

Join the Padel Addiction community